Δελφινοι

πάλι παραιτήθηκε ο Αλαβάνος?

Με τον Γιώργο ή με τους Βαρόνους;

14 Σχόλια


Βλέπω τους μεγαλοσχήμονες του ΠΑΣΟΚ να έχουν παραταχθεί στο στρατόπεδο του Βενιζέλου και να ζητούν την κεφαλή του Γιώργου επί πίνακι.

Μάλιστα δεν έχουν το στοιχειώδες θάρρος να ομολογήσουν ότι πρόκειται απλά και μόνο για την εξουσία, θέλουν να το ντύσουν και με το κατάλληλο ιδεολόγημα της ανατροπής και της αλλαγής πλεύσης πορείας κτλ. Αναφέρει ο Πάρις Κουκουλόπουλος στα Νέα (02/10/2007) :

Το ζήτημα είναι μείζον και δεν μπορεί να απαντηθεί παρά μόνο με την κορυφαία των αλλαγών, που είναι η αλλαγή ηγεσίας. Το μήνυμα μάς το έστειλαν 1.000.000 πολίτες το 2004 και εμείς το αγνοήσαμε Το 2007 μάς το έστειλαν πολλοί περισσότεροι. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!

Αυτό το ιδεολόγημα δεν έχει μόνο στόχο να απόκρυψη ότι μόνος στόχος είναι η κατάληψη της εξουσίας στο κόμμα, ο κύριος ρόλος αυτού του ιδεολογήματος είναι οι μεγαλοσχήμονες του ΠΑΣΟΚ να σώσουν το τομάρι τους, αυτό τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο

Θέλουν πολύ απλά να καρατομήσουν τον Γιώργο και όλοι μαζί να το παίζουν μετά άσπιλες και άμωμες παρθένες. Θελουν για ακόμη μια φορά να ξεγελάσουν τους πολίτες με μια δήθεν αλλαγή για να σώσουν το τομάρι τους. Καράβι αυτήν την φορά η ματαιοδοξία και η εξουσιομανία του Βενιζέλου.

Το αίτημα για αλλαγή είναι καθολικό, κάθετο και οριζόντιο, μη βγάζετε την ουρά σας από έξω, σε εσάς και κυρίως σε εσάς αναφέρονταν το σύνθημα «Γιώργο Άλλαξέ τα ΟΛΑ», όταν έλεγαν στον Γιώργο να τ’ αλλάξει όλα. Το λάθος είναι ότι δεν το έκανε.

Τα στρατόπεδα δεν έχουν στηθεί τυχαία.

Από την μια πλευρά είναι ο Γιώργος και από την άλλη τα μεγαλοστελέχη με τον Βενιζέλο.

Εδώ προκύπτει ένα βασικό ερώτημα, αν κερδίσει ο Γιώργος δεν χάνει μόνο ο Βενιζέλος, χάνουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία όλα τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Άρα ποιο θα είναι το μήνυμα που θα σταλεί στις εσωκομματικές εκλογές σύμφωνα με τον συλλογισμό του συντρόφου Πάρι στην περίπτωση νίκης του Γιώργου;

Το σχέδιο μου φαίνεται καλό, τα φορτώνουμε όλα στο Γιώργο (σαν να μην κυβέρνησαν ποτέ αυτοί, σαν να μη κυβέρνησε ποτέ ο Σημίτης) και εμείς το παίζουμε παρθένες… Να που όμως δεν φαίνεται να κάθεται… Παραυποτίμησαν την νοημοσύνη μας, υπερεκτίμησαν την δίκη τους, υπερφίαλοι, αλαζόνες, καιροσκόποι.

Θα έχει ενδιαφέρον αν ο Βενιζέλος χάσει τις εσωκομματικές εκλογές, οι σημερινοί εσωκομματικοί του σύμμαχοι θα του απευθύνουν τις ίδιες κατηγορίες με αυτές που τώρα απευθύνουν στον Γιώργο;

Επειδή εγώ θέλω να είναι δίκαιος με τους ανθρώπους:

ΥΓ1: Μεγάλη φυσιογνωμία ο Πάρις (τον θαύμαζα και τον θαυμάζω) με προσφορά, με παρελθόν, παρόν και μέλλον, και αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει η 5η πανηγυρική εκλογή του στον Δήμο Κοζάνης, το λέει η όλη πορεία του, το ότι είναι από τα πολύ λίγα στελέχη της περιφέρειας, που από την περιφέρεια διεκδικούν και αποσπούν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Με απογοήτευσε με την τελευταία του στάση, όχι γιατί στήριξε Βενιζέλο, άλλα για τον τρόπο με τον οποίο τον στηρίζει, με ριζική αποδόμηση του Γιώργου: σε λίγο θα εξομοιώσει τον Γιώργο με τη Νανοπούλου (για τους «παροικούντες» την Κοζάνη.)

ΥΓ2: Στην Κοζάνη έχω δει στις τελευταίες εκλογές να πολιτεύεται άνθρωπος που ο ίδιος διατείνονταν ότι είναι από τους κοντινούς ανθρώπους του Γιώργου. Είμαι 33 χρονών, βλέπω και παρακολουθώ πολλά χρόνια εκλογές, δεν έχω δει άνθρωπο να πολιτεύεται με ποιο γλιτσιάρικο τρόπο. Έχω μάθει όμως στην πολιτική να μην κάνω αναγωγή από το μερικό στο γενικό.

Όσο για το μήνυμα στο οποίο αναφέρεται ο Πάρις, ας μην βιάζεται να το προκαταλάβει, στις 11 Νοέμβρη θα το στείλουμε όλοι εμείς που θα συμμετάσχουμε στην διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Εκεί το δίλημμα για εμένα είναι:

Με τον Γιώργο ή με τους Βαρόνους;

Written by κώστας (provocator)

3 Οκτωβρίου 2007 στις 12:15 πμ

14 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Δεν έχω καταλάβει τι θα γίνει αν κερδίσει ο Γιώργος όμως. Δεν μας το λες στο ποστ εκτός και αν είναι τόσο απίθανο (που δεν νομίζω). Εσυ τι πιστεύεις; Θα διαφεντεύουνε ίσως το ΠΑΣΟΚ ο Αθανασάκης, το θείον ζεύγος, ο Τσούρας, ο Πολυζωγό κι ο Τζουμάκας… Αυτό βεβαίως συνέβαινε εδώ και τριάμισυ χρόνια ούτως ή άλλως. Μην είμαστε αφελείς. Αυτοί κάνανε κουμάντο αυτοί κρατάγανε το Γιώργο σε ομηρεία, αυτοί μπλοκάρανε τα πάρε δώσε του με τους «κακούς»… αυτοί φέρανε το ΠΑΣΟΚ εδώ που είνα σήμερα.

  Ε, αν είναι έτσι να σου πω κι αυτό είναι το «άλλαξέ τα όλα» προτιμώ τους βαρόνους! Χίλιες φορές!

  vika

  3 Οκτωβρίου 2007 at 12:33 πμ

 2. Αγαπητέ αναγνώστη, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που διάβασες το post μου και μπήκες στον κόπο να απαντήσεις. Θα ήθελα να σου πω επίσης ότι αποτελεί το πρώτο σχόλιο σε post μου εκτός δελφίνων.
  Αυτό που προσπαθώ να βρω αυτόν το καιρό είναι τα πολιτικά χαρακτηριστικά της σύγκρουσης στο ΠΑΣΟΚ, ίσως στο μέλλον να μπουν και πιο ξεκάθαρα και από τους ίδιους, αυτό προσπαθώ να κάνω και με το συμπέρασμα (δίλημμα) μου: Με τον Γιώργο ή με τους Βαρόνους; και εκεί λέω «…το δίλημμα για εμένα είναι…» είναι το δικό μου δίλημμα, χαίρομαι που το υιοθετείς.
  Στο post «Ο Ιών Δραγούμης δεν κέρδισε ποτέ, δολοφονήθηκε βίαια» (το έγραψα αρχικά στις 17 Σεπτέμβρη σε άλλο blog), εκεί θα βρεις και πιο αναλυτικές σκέψεις μου για τον Γιώργο και θα καταλάβεις τι περιμένω να δω εγώ από τον Γιώργο εκτός από την ριζική αλλαγή και ανατροπή του κομματικού status quo.
  Δεν περιμένω τίποτα από τους Βαρόνους του ΠΑΣΟΚ και με έχουν κουράσει (πλην Πάγκαλου), ελπίζω σε ένα στοίχημα ανατροπής και αλλαγής του ΠΑΣΟΚ, αν το κερδίσουμε καλώς, αλλιώς δεν έχουμε λόγο ύπαρξης ως κόμμα (αιτιολόγηση θα βρεις στο post του christos: «Οι “στασιμιστές” και οι “δυναμιστές”»).
  Αυτήν η ανατροπή και αλλαγή δεν μπορούσε να γίνει γιατί επιλέξαμε την βελούδινη αλλαγή προέδρου. Τώρα μετά την σύγκρουση ίσως να έχουμε ένα νέο τοπίο, όπως την λιακάδα μετά την καταιγίδα (και εγώ δεν προεξοφλώ το αποτέλεσμα).
  Όσο για την επιλεκτική σου αναφορά : «Αθανασάκης, το θείον ζεύγος, ο Τσούρας, ο Πολυζωγό κι ο Τζουμάκας…» θα μπορούσα να σου αντιτείνω τον Άκη, Κουλούρη, Αντωνίου, Ανθοπούλο, Νεονάκη… Επίσης θα σου θυμίσω και τους Καστανίδη, Ρέππα, Αράπογλου…
  Κλείνοντας… όλοι οι άλλοι πλην των : «Αθανασάκης, το θείον ζεύγος, ο Τσούρας, ο Πολυζωγό κι ο Τζουμάκας…» που διοικούσαν το ΠΑΣΟΚ τα 3,5 χρόνια τι ακριβώς έκαναν; έπαιζαν τις κουμπάρες, δεν άκουσα κανέναν να λέει τα τέρατα που καταλογίζουν σήμερα στον Γιώργο.

  ΥΓ1 : Ποιο είναι το θείον ζεύγος;
  ΥΓ2 : Ο Βενιζέλος τι θα κάνει αν κερδίσει: και μην μου πεις τις 20 θέσεις κτλ…

  provocator

  3 Οκτωβρίου 2007 at 4:55 μμ

 3. Σου απαντάω χωρίς να διαβάσω τα προηγούμενά σου ποστ που συστήνεις (τα οποία θα διαβάσω και θα σχολιάσω, σύντομα ελπίζω).

  Η βασική μου αντίρρηση στο σχόλιό σου είναι ότι οι «άλλοι», οι βαρόνοι ή εκσυγχρονιστές και λοιποί, δεν είχαν καμμια ανάμειξη στο διαφέντευμα του κόμματος την τελευταία τριετία. Οπότε μπορούμε να τους αποδώσουμε ευθύνες μόνον επειδή δεν ξεσηκώθηκαν νωρίτερα. Διότι μερικούς απο αυτούς, εάν δεν μετείχαν μάλιστα στο πολιτικό συμβούλιο, ο Παπανδρέου τους έβλεπε στη χάση και στη φέξη … ίσως μια ή δυο φορές το πολύ στην διάρκεια της τριετίας. Ευχέλαια κάνανε μήπως και τον συναντήσουνε κατά τύχη στο δρόμο. Ο Παπανδρέου συνεργαζόταν σχεδόν αποκλειστικά με την λεγόμενη ‘παρέα’ (μη μου ζητήσεις κι εδώ διευκρινίσεις… Πάντως στον πίνακά σου δεν αναφέρονται τα μέλη της ‘παρέας’!) ενώ την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες ΠΑΣΟΚοι, ως επί το πλείστον το ‘ζεύγος’, ο Αθανασάκης κι ο Τσούρας έλυναν και έδεναν στο κόμμα ανταλλάσοντας την σιωπή τους (και την ανοχή τους για την ‘παρέα’) με την πλήρη ελευθερία κινήσεων που τους άφηνε ο Παπανδρέου. Το σύστημα όμως γύρισε ανάποδα όταν ο Παπανδρέου χρειάστηκε στήριξη. Η παρεα ήταν ανεπαρκής και ξεκάρφωτη και οι βαρόνοι ξεκομμένοι. Έτσι ξέμεινε με τους αρχαίους πασόκους, τους αμετακίνητους και τους αρτηριοσκληρωτικούς. Σε λίγο θα ανοίξε ένα ΚΑΠΗ.. Τι χειρότερο μπορεί να ευχηθεί κανείς σε κάποιον τελικώς?

  ΥΓ. Το θείον ζεύγος ο κόσμος το έχει τούμπανο, αλλά φαντάζεσαι να πέσουμε σε αυτό το επίπεδο; Τι θα πούνε μετά για μένα όλοι οι φίλοι μου αν ολισθήσω έτσι άκομψα σε θεματολογία πρωινάδικου. 😉

  vika

  3 Οκτωβρίου 2007 at 6:55 μμ

 4. Provocator έχει κάποιο δίκιο ο vika. Κι εγώ ανησυχώ πολύ για τον πυρήνα στελεχών με τους οποίους θα πάει ο ΓΑΠ στις εσωκομματικές εκλογές. Κακά τα ψέματα έχει μία εγγενή αδυναμία στο casting, στην επιλογή συνεργατών. Που είναι ο Καρτάλης, ο Λαμπριανίδης, ο Μπεγλίτης, άτομα που μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ αποτελεσματικό επιτελείο. Φαίνεται να είναι στην άκρη και να προωθούνται οι ίδιοι αποτυχημένοι άνθρωποι. Φοβάμαι ότι οι επιλογές προσώπων από την μεριά του ΓΑΠ εμπεριέχει δόσεις ανασφάλειας. Πρέπει να δείξει και έμπρακτα, όσο ακόμη έχει την δυνατότητα ως πρόεδρος, ότι εμπιστεύεται τους σωστούς ανθρώπους και ότι αλλάζει άρδην το περιβάλλον του. Αλλιώς θα κάνει για 2η (και φαρμακερή φορά) το ίδιο λάθος, θα επιλέξει την στρατηγική του «πρώτα κερδίζω και μετά αλλάζω»

  Christos

  3 Οκτωβρίου 2007 at 10:57 μμ

 5. Να διευκρινίσω κάτι – οταν αναφερόμουν στην ‘παρέα’ δεν αναφερόμουν στους Λαμπρίνίδη, Καρτάλη, Μπεγλίτη οι οποίοι κρατούν κάποια απόσταση από τους πρόσφατους πολιτικούς ακροβατισμούς του Παπανδρέου χωρίς να εκφράζουν προφανώς κάποια ανοιχτή αμφισβήτηση. Θα ήταν ευχής έργον τα όποια νέα πρόσωπα επιλέχτηκαν κατά καιρούς να διέθεταν τα χαρακτηριστικά των τριών αυτών στελεχών. Δυστυχώς οι συνήθεις ύποπτοι, όχι μόνον προώθησαν, αλλά επέβαλαν πρόσωπα με ικανότητες που δεν αντιστοιχούσαν στο job description (Ξενογιαννακοπούλου, Ματσούκα κοκ). Τον λογαριασμό για αυτούς τους εσωκομματικούς συμβιβασμούς που έγιναν με μεγάλη ελαφρότητατον τον πλήρωσε, αν το σκεφτούμε, τελικά το ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρση και λιγότερο ο Παπανδρέου στην συνέχεια. Με άλλα λόγια τον πληρώσαμε εμείς σαν ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς (της φιλελεύθερης αριστεράς… 😉 σόρυ δεεν είναι ίδιο!). Ακριβό δεν μας βγήκε;

  Διάβασα μερικά από τα ποστ αυτού του μπλογκ. Είναι ένα καλό ιστολόγιο με ένα πολιτικό στίγμα που δεν εκπροσωπείται επαρκώς στην μπλογκόσφαιρα. Έλπίζω να εμφανιστούν κι άλλοι σχολιαστές.

  vika

  5 Οκτωβρίου 2007 at 1:04 πμ

 6. Επειδή εγώ δεν προβληματίζομαι καθόλου για τα στελέχη με τα οποία θα πορευτεί ο ΓΑΠ παραθέτω τα στελέχη που έως τώρα έχουν ταχθεί με τον Βενιζέλο ούτως ώστε να γίνει η σχετική σύγκριση.
  1. Λοβέρδος: Βουλευτής που αυτοπαρουσιάζεται ως καθηγητής συνταγματικού δικαίου ενώ είναι απλός λέκτορας. Είναι αυτός που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης υπέρ καταχραστών του δημόσιου χρήματος (υπόθεση Παντείου), αυτός που τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής (υπόθεση Αγρινίου), αυτός που προβάλλεται νυχθημερόν από το μέγκα και τον φλας (γιατί άραγε) κλπ κλπ
  2. Μπίστης: Αθλητής του άλματος επί κομμάτων, που ξεκίνησε από το ΚΚΕ (δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής), πήγε στον ΣΥΝ ( (δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής), έφτιαξε δικό του κόμμα (την ΑΕΚΑ χαχα δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής) κόλλησε στον Σημίτη κι έγινε υφυπουργός Εσωτερικών (δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής) και αφού κατάφερε κι ενσωματώθηκε στο ΠΑΣΟΚ (δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής) στηρίζει Βενιζέλο μήπως και πριν πάει στη ΝΔ μπορέσει και εκλεγεί βουλευτής
  3. Μιλένα Αποστολάκη: Γνωστό το πως ανήλθε στην ιεραρχία του ΠΑΣΟΚ, παντρεύτηκε έναν φτωχό και ταπεινό άντρα (Συγγελίδη) και έλυσε τον γάμο της με απόλυτη αξιοπρέπεια (με κατηγορίες για κλοπές αντικειμένων κλπ)
  4. Νεονάκης: Στέλεχος του κινήματος που ποτέ δεν ζήτησε τίποτα για την προσφορά του παρά μόνον κάποια εκατομμύρια ευρώ που έβγαλε από το χρηματιστήριο. Στη συνέχεια βοήθησε τόσο πολύ το κίνημα στις εκλογές του 2007 που για πρώτη φορά η εκλογική του περιφέρεια βάφτηκε μπλε Γιατί άραγε?
  5. Σουμάκης: Πολύ καλός κύριος. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επί των μεγάλων συγχωνεύσεων των ναυτιλιακών εταιριών που είχαν ως αποτέλεσμα την επί χρόνια κυκλοφορία ακατάλληλων πλοίων και βεβαίως το ναυάγιο του Σαμίνα
  6. Πάχτας: Ακτιβιστής του περιβάλλοντος Συντάκτης της Τροπολογίας που πήρε το όνομα του με την οποία δινόταν η δυνατότητα στον Στέγκο να χτίσει μέσα στο δάσος
  7. Ανθόπουλος: Δεξί χέρι του προηγούμενου μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες
  8. Φλωρίδης: Εμφανίστηκε ως εξυγιαντής του ποδοσφαίρου και με τις ενέργειες του διαιώνισε την παράγκα και την αναξιοπιστία στον αθλητισμό
  9. Πρωτόπαππας, Τόνια Αντωνίου, Άκης κλπ είναι το κερασάκι
  10. Και βέβαια το δεκάρι το καλό ο Σημίτης. Γι αυτόν δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα, διότι έχει ήδη απαξιωθεί τόσο πολύ πολιτικά και ιστορικά που αρχίζω να τον λυπάμαι. Βέβαια είχε προλάβει να ευχαριστήσει δημοσίως την κυβέρνηση των ΗΠΑ, να ξεφουσκώσει τα λάστιχα των αγροτών, να στείλει τα ΜΑΤ στους συνταξιούχους, να αποπειραθεί να διαλύσει το ασφαλιστικό με το νόμο Γιαννίτση (αλήθεια αυτός δεν θα πάει με τον Βενιζέλο
  ρε δεν μ αφήνετε ήσυχο με το επιτελείο του ΓΑΠ

  Μιχάλης

  9 Οκτωβρίου 2007 at 2:14 μμ

 7. 1-Λοβερδος ,ο εκλεκτος του Λαου ,πρωτος σε ψηφους βουλευτης πανελληνιως
  2-Μπιστης ,συνεπης αριστερος με δραση τη περιοδο της χουντας με καθαρο λογο
  3-Μιλενα ,επανειλλημεμως εκλεγεισα με την αξια της που ειχε την αξιοπρεπεια να απαρνηθει τα χρηματα για να παραμεινει στη πολιτικη
  4-Νεονακης ,ο δικαιωμενος απο δικαστικες και πολιτικες αποφασεις, που ποτε δεν χρησιμοποιησε την οποια πολιτικη του θεση για οποιοδηποτε οφελος.Ο ανθρωπος που στο Ρεθυμνο εξεφρασε τη συμμετοχικη δημοκρατια αλλα ο ΓΑΠ με αυταρχικο και αντιπολιτικο τροπο τον απεκλεισε
  5Παχτας- στη προσπαθεια του να βοηθησει την αναπτυξη της περιοχης του ηρθε αντιμετωπος με τη καθοδηγουμενη απο τα ΜΜΕ στενοκεφαλη αντιληψη του ΓΑΠ
  κλπ ,κλπ
  Ο σεμνος οπαδος του ΓΑΠ ξεχνα απο τη μια το Παπαδοπουλο,το Βερελη,το Κουκουλοπουλο,τη Ραπτη κλπ
  και δεν θελει να θυμαται ισως τους υπεργηρους Λιβανη και Χαραλαμποπουλο ,το Παγκαλο με τις πολλες εθνικες γκαφες και τους σπουδαιους ανδρες Κατσιφαρα και το τσατιλα το Παναγιωτακοπουλο που ειναι αυλη του ΓΑΠ μαζι με τη μαμα και τους αδελφους αυτου
  Τωρα για το Σημιτη τι να πω,Ας αναφερθει ενας αλλος πολιτικος της νεωτερης Ελλαδας εκτος απο το Ε.Βενιζελο που εχει μεγαλυτερη ποσοτητα εργου.
  Οι πολιτικοι φιλε μου πρεπει να κρινονται οχι απο το αν μας ειναι συμπαθεις η μη,οχι αν εμπνεουν καλοσυνη η μη αλλα τι εχουν κανει για να βελτιωσουν τη ζωη των πολιτων και τι θεσμους και υποδομες δημιουργησαν για τη χωρα.Και εκει ο Κ.Σημιτης ειχε να επιδειξει τεραστια αποτελεσματικοτητα.Δυστυχως ομως δεν ειχε μεγαλη βοηθεια για να κανει περισσοτερα γιατι ειχε απεναντι του την αντιδραστικη δεξια , τη πασοκικη νοοτροπια και τον ελληναραδικο λαϊκισμο

  anemologios

  9 Οκτωβρίου 2007 at 9:43 μμ

 8. Αυτός ο τύπος ο ανεμολόγιος προφανώς έχει αράξει στο γραφείο του Βενιζέλου και ασχολείται όλη την ημέρα με το να απαντά στα Post για τον Γιώργο όλα τα σχετικά sites είναι γεμάτα από Post του
  Τέλος πάντων, το έχει το δικαίωμα
  Ωστόσο, δεν απαντά επί της ουσίας στον φίλο Μιχάλη Δεν λέει κουβέντα για τον αυτοαποκαλούμενο καθηγητή και στην πραγματικότητα ΛΕΚΤΟΡΑ Λοβέρδο για τις πολιτικές ακροβασίες του Μπίστη, για τις κατηγορίες Συγγελίδη προς Μιλένα κλπ Δεν πειράζει Ο κόσμος πλέον γνωρίζει
  Ωστόσο παρεμβαίνω στον διάλογο γιατί τα πήρα όταν αναφέρει ως αξιόλογο στέλεχος τον Βερελή
  επειδή κατάγομαι από την Αιτωλοακαρνανία γνωρίζω ποιος είναι ο Βερελής και ποια είναι και η Γιαννακά
  Είναι οι άνθρωποι που αποκλειστικό σκοπό έχουν την ανέγερση ατμοηλεκτρικού εργοστασίου της πολυεθνικής Edisson (το εγχείρημα στην Ελλάδα έχει αναλάβει ο Μυτιληναίος) σε παραθαλάσια και υπέροχη περιοχή κοντά στον Αστακό.
  Κι αυτά πότε;
  Όταν ο Πρόεδρος του κινήματος δεσμεύτηκε στην ομιλία του στο Αγρίνιο ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει
  Περιμένω με αγωνία τη θέση του Βενιζέλου στο σχέδιο αυτό αν και φαντάζομαι ποια θα είναι
  Αλλά όχι και τον Βερελή ικανό και έντιμο στέλεχος
  Αφήστε την Συλβάνα Λαμπρακόπαιδο 30 χρόνια που λυμαίνεται τον χώρο της παιδείας, ο δε Κουκουλόπουλος είναι γνωστό τι έφαγε από την ΚΕΔΚΕ

  Jordi

  10 Οκτωβρίου 2007 at 9:52 πμ

 9. Η οποιαδηποτε πολιτικη αναλυση μου δεν εχει να κανει με τον Ε.Βενιζελο ,αλλα μονο με απαντησεις σε κακοήθειες ,ανακριβειες και συμψηφισμούς που καποιοι επιχειρουν προκειμενουν να διαβαλλουν πολιτικους και επισης να υποστηριξουν με εμπαθεια την αποψη τους που περισσοτερο ειναι πιστη παρα επιχειρηματολογια

  Τωρα γιατι σην Αιτωλοακαρνανια οπου εκλεγονται Βερελης και Γιαννακα ας μας εξηγησει ο αμετροεπης και ουσιαστικος jordi γιατι το ΠαΣοΚ ενισχυσε τις δυναμεις του σε αντιθεση με την υπολοιπη Ελλαδα?

  anemologios

  10 Οκτωβρίου 2007 at 5:55 μμ

 10. Φίλε Jordi,
  επί της διαδικασίας, είναι άλλο να κάνεις έναν πολιτικό χαρακτηρισμό ή ακόμη και έναν προσωπικό και άλλο να μιλάς για κλέφτες και λωποδύτες χωρίς να αναφέρεις στοιχειά, εκτός και αν έχεις στοιχειά και μας τα κρύβεις
  Αφού είναι γνωστό τι έφαγε από την ΚΕΔΚΕ ο Κουκουλόπουλος, πες το και σε εμάς και στο εισαγγελέα. Αλλιώς φιλέ μου είναι λάσπη η οποία πετιέται αδιάκριτα δεξιά και αριστερά.
  Φίλε anemologios,
  λες: «Τώρα γιατί στην Αιτωλοακαρνανία οπου εκλέγονται Βερελης και Γιαννακα … γιατί το ΠαΣοΚ ενίσχυσε τις δυνάμεις του σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα?»
  Η απορία μου είναι γιατί στην Α΄ Θεσσαλονίκης που εκλέγεται ο Βενιζέλος το πασοκ έχασε δυνάμεις? 2007 34.63% (132.405), 2004 37.42% (148,507). Έχασε και σε ποσοστά και σε απόλυτα νούμερα.
  Τα κριτήρια να είναι ιδία για όλους…

  provocator

  10 Οκτωβρίου 2007 at 10:29 μμ

 11. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τους οπαδούς του Βενιζέλου είναι ότι ενώ ο εκλεκτός του μας κατηγορεί ότι δήθεν τον παρενοχλούμε «ηλεκτρονικά», αυτοί δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να στέλνουν ποστ σε ιστοσελίδες υποστηρικτών του ΓΑΠ.
  Παρακαλώ, αν όντως θέλετε να τηρήσετε την ιντερνετική δεοντολογία, ασχοληθείτε με τα sites των υποστηρικτών του Βενιζέλου (όσα υπάρχουν γιατί πλέον και οι συμμετέχοντες σε αυτά έχουν αρχίσει και την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια όπως πολλοί από του πρώην οπαδούς του Β) και αφήστε μας στην ησυχία μας
  Εκτός και αν και εσείς ακολουθείτε τη διγλωσσία του ηγέτη σας

  neopasok

  11 Οκτωβρίου 2007 at 11:43 πμ

 12. @provocator
  Σχετικά με τη διαχείριση στην ΚΕΔΚΕ έχουν γραφεί κατά καιρούς ουκ ολίγα (ακόμη και σε φίλια προσκείμενες εφημερίδες) και εγώ απλά αυτά επαναλαμβάνω

  neopasok

  11 Οκτωβρίου 2007 at 11:46 πμ

 13. @ neopasok
  ένα link θα μας δώσεις για να μας διαφωτίσεις και εμάς για την ΚΕΔΚΕ; έτσι θα πάμε στην επόμενη μέρα στο πασοκ; αυτό θα είναι το νέο πασοκ; αυτό δεν είναι το νέο πασοκ, είναι μπετονιέρα, τα κάνει όλα ένα χαρμάνι, λάσπη – τσιμέντο, και μου θυμίζει εκείνη την αλήστου μνήμης πασπ την περίοδο της Τόνιας, του Σάββα και τον τότε προεδρικών…

  provocator

  11 Οκτωβρίου 2007 at 11:01 μμ

 14. φιλε provocator .
  To παραδειγμα της Αιτωλοακαρνανιας το ανεφερα ως απαντηση για τους δηθεν του ΓΑΠ Βερελη-Γιανανκα.

  Τωρα στη Θεσσαλονιη οπου το ΠαΣοΚ εθεωρειτο αδυνατο πηγε σχετικα καλυτερα απο τις αναλογες αστικες περιφερειες της Α και Β Αθηνων γιατι δεν πρεπει να μας διαφευγει οτι στις περιχοχες αυτες ανεβηκαν τα ποσοστα των αριστερων κομματων με διαρροες απο το ΠαΣοΚ
  Μαλιστα η μη περιχαρακωση και η συμπορευση του ,με κομματα οπως ο ΣΥΝ θα το συρρικνωσει ακομη πιο πολυ

  anemologios

  12 Οκτωβρίου 2007 at 5:21 μμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: