Δελφινοι

πάλι παραιτήθηκε ο Αλαβάνος?

Παράπονα…

2 Σχόλια


Πλησιάζει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Γίνονται πολλά στο εσωτερικό του και τίποτα. Ένα συνονθύλευμα δράσεων, μια γενικόλογη (αν και άκρως ενδιαφέρουσα) πλατφόρμα θέσεων, ένας οργανωτισμός χωρίς σαφείς στόχους, ένας ανοργάνωτος και χαοτικός διάλογος με τελείως αμφίβολα αποτελέσματα. Και όλα αυτά δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά. Διαβάζω, ενημερώνομαι, ξαναδιαβάζω, ψάχνω, αλλά ακόμη δεν έχω απαντήσει στο ερώτημα που με βασανίζει εδώ και κοντά 4 χρόνια. Που πάμε?

No Recess Today III

© BamaWester / flickr

Δεν μου αρέσει να κάθομαι στον καναπέ μου και να γράφω ανησυχίες και κριτικές. Προσπαθώ να το αποφύγω. Δεν μπορώ όμως. Ξοδεύω ανθρωποώρες παρακολουθώντας άσκοπα ένα κόμμα να ξοδεύει σπάταλα τις δικές του ανθρωποώρες σε πειράματα πολιτικής οργανωσιακής θεωρίας.

Δεν με νοιάζουν οι δημοσκοπήσεις ούτε η αριθμητική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Με νοιάζουν οι στόχοι. Στόχοι και αποτέλεσματα. Διάλογος γίνεται παντού, στις οργανώσεις, στο διαδίκτυο στην Χ. Τρικούπη. Ομάδες εργασίας, εκατοντάδες links που τελειώνουν σε pasok.gr. Και τι έχουμε?

Που είναι οι αιχμηρές θέσεις? Χρειαζόμαστε αιχμηρές θέσεις. Απόψεις που να κινητοποιούν. Και διαδικασίες που θα οδηγούν σε αποτέλεσμα.

Έχω βαρεθεί να ακούω για το κόμμα που θέλουμε, για τις μορφές συμμετοχής, για την δύναμη του πολίτη κτλ κτλ. Δεν είναι αυτό που μας λείπει. Και αν είναι θα το βρούμε στον δρόμο. Καταρχήν πρέπει να τεθεί η ατζέντα. Σαφής ατζέντα με συγκεκριμένα θέματα αντιπαράθεσης και πολιτικού κόστους. Πρέπει να τεθεί χρονοδιάγραμμα για μία νέα δυναμική και πολιτική πρόταση.

Πέσαμε στη λούμπα. Παραφράσαμε την απαίτηση της κοινωνίας για αλλαγή του κόμματος. Όταν ένας πολιτικός οργανισμός βρίσκεται σε κρίση δεν αφοσιώνεσαι στην οργάνωση. Αφοσιώνεσαι στην ιδεολογική του αναγέννηση. Το ΤΙ έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το ΠΩΣ.

Να τεθούν σαφείς ερωτήσεις από το κόμμα. Να ακούσουμε σαφείς προτάσεις. Να τις συζητήσουμε. Να αποφασίσουμε και να τις υποστηρίξουμε μέχρι τέλους. Να αντιπαρατεθούμε με ιδεολογικούς αντιπάλους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Η ποσότητα της αντιπαράθεσης είναι το πιο ασφαλές μέγεθος για να μετρήσουμε την απόδοση ενός κόμματος στο επίπεδο της παραγωγής ιδεών και προτάσεων. Και αυτές οι μετρήσεις είναι πιο αποκαρδιωτικές από τις άλλες των δημοσκόπων.

Δεν είναι playground το ΠΑΣΟΚ σύντροφοι. Μη μας παρέχετε μόνο τα μέσα να συμμετάσχουμε. Δώστε μας και τον λόγο να το κάνουμε….

Advertisements

Written by Christos

12 Φεβρουαρίου 2008 στις 2:04 πμ

Αναρτήθηκε στις Διάλογος, ΠΑΣΟΚ, Πολιτική

Tagged with

2 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. αυτό δεν είναι κόμμα… είναι group therapy….
  γουστάρω…
  και έρχεται και ο Alexis να μας πει δεν είμαστε αριστερά…
  δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα.. ε Νταλάρα.
  θέλω να πάω στο συνέδριο… εκεί θα καταθέσω πρόταση για Όμιλο: το Φενγκ Σούι και ο Ερωτάς
  που θέλουμε να κάνουμε επανάσταση, πήραμε τις σφεντόνες και δεν βρίσκουμε πέτρες, γαμώ την αστυφιλία μου.
  Είναι να απορείς… τόσοι που έχουν φάει πετριές, που βρέθηκαν οι πέτρες

  provocator

  12 Φεβρουαρίου 2008 at 2:12 πμ

 2. βλέπω με πολύ χαρά ότι βρήκατε τον οίστρο σας

  «Δεν είναι playground το ΠΑΣΟΚ σύντροφοι. Μη μας παρέχετε μόνο τα μέσα να συμμετάσχουμε. Δώστε μας και τον λόγο να το κάνουμε….»

  για να δούμε τι θα δούμε 🙂
  για να δούμε τι θα *κάνουμε* στις επόμενες μέρες

  πολύ φιλικά

  Ανδρέας

  Ανδρέας Τριανταφυλλίδης

  13 Φεβρουαρίου 2008 at 12:48 πμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: