Δελφινοι

πάλι παραιτήθηκε ο Αλαβάνος?

Παιδιαρίσματα

with one comment


Για μία ακόμη φορά η αριστερά παιδιαρίζει. Αφού μας άφησε άναυδους ο Αλ. Αλαβάνος δηλώνοντας

«Οχι σε διάλογο πάνω σε τετελεσμένα»

αναφερόμενος  στον πρώτο πραγματικά(και κακώς) tabula rasa διάλογο, στην συνέχεια μας αποτελείωσε ξεκαθαρίζοντας

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στον διάλογο που προτείνει η κυβέρνηση μόνον εφόσον η κυβέρνηση καλύψει τρεις προϋποθέσεις: να σταματήσει τη διαδικασία δικαιόχρησης των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών με τα ξένα πανεπιστήμια, παγώσει τον νόμο-πλαίσιο αποδεχόμενη τις τροποποιητικές προτάσεις των Συγκλήτων των ΑΕΙ και αναλάβει τη δέσμευση για άμεση αύξηση των χρηματοδοτήσεων για την εκπαίδευση.

Προφανώς ο κος Αλαβάνος ήταν ο μόνος που μπορούσε να ανακαλύψει τα τετελεσμένα που κρύβει ο διάλογος, αφού αυτός τα απαίτησε πρώτος!!!

Όχι ότι θα χάσει τίποτα ο διάλογος για την παιδεία από την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Απλά η αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων εκ μέρους του δεν πληροί πλέον ούτε τα ελάχιστα standards σοβαρότητας.

Written by Christos

2 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:12 μμ

Αναρτήθηκε στις παιδεία, Πολιτική, ΣΥΡΙΖΑ

Tagged with

Ένα Σχόλιο

Subscribe to comments with RSS.

 1. Δεδομένης της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη μερίδα καθηγητών και φοιτητών, είναι θλιβερό που αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι ούτε να συζητάνε ξέρουν, ούτε μπορούν ν’ αντικρίσουν κατάματα την πραγματικότητα και να προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις.

  Η μοναδική προσπάθεια μεταρρύθμισης αυτής της θλιβερής κι επικίνδυνης κυβέρνησης, ήταν η προσπάθεια της Μαριέτας Γιαννάκου ν’ αλλάξει κάποια πράγματα στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Πέρα από την ακαταλαβίστικα επιθετική στάση της τότε υπουργού, ήταν οι λογής-λογής «αριστερές» οργανώσεις που τρομοκράτησαν τους φοιτητές με απίθανα σενάρια του στυλ «θα πληρώνουμε τα βιβλία μας, θα πληρώνουμε δίδακτρα, αν μένουμε σε ένα μάθημα θα μας διώχνουν απ’ το πανεπιστήμιο» και άλλα φαιδρά, που δυστυχώς όμως έπιασαν τόπο και τίναξαν την (όποια) μεταρρύθμιση στον αέρα.

  Δεδομένου ότι το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και τόσο απίθανο, είναι θλιβερό να κατεβαίνουν σε διάλογο με τετελεσμένα, προαπαιτούμενα και τελεσίγραφα.

  Χειρότεροι και απ’ το ΚΚΕ. Τουλάχιστον το ΚΚΕ προσδοκά ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος κομμουνιστικού αιώνος, αμήν. Ζει στην κοσμάρα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ;

  daskalakos

  2 Φεβρουαρίου 2009 at 11:32 μμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: